Image

A+O fonds Metalektro

Metalektrodag
Bij A+O Metalektro, het opleidingsfonds van en voor metalektrobedrijven, zijn zo’n 1270 bedrijven aangesloten waar circa 148.000 mensen werken. De stichting werkt in opdracht van een bestuur dat wordt gevormd door vertegenwoordigers van de sociale partners in de Metalektro. A+O Metalektro biedt vergoedingen, workshops, ondersteuning en advies om ontwikkelen, opleiden en groei te stimuleren. Zie ook www.ao-metalektro.nl

Meer dan een huisstijl

Na het ontwerpen en implementeren van de nieuwe huisstijl vroeg A+O Metalektro ons in 2014 om een totaal concept te ontwikkelen voor een congres voor alle aangesloten bedrijven in de branche. Doel hiervan was een actuele thema’s binnen de branche en bedrijven te delen. In samenwerking met directie en communicatie werd het concept ontwikkeld waarin de bedrijven zelf aan het woord zijn ‘voor en door bedrijven’.

Anders

Concept en doel was kennis, inspiratie en ervaringen te delen uit de praktijk zodat bezoekende bedrijven van elkaar konden leren. Dus gèèn plenaire dag waarin alleen gezonden wordt maar een actieve dag met veel ‘doen’.

Met bedrijven

Bedrijven verspreid over het hele land werden gevraagd om goede praktijken te delen met de regiomanagers van A+O. Vervolgens vormden wij die samen met het bedrijf om tot een workshop of tentoonstelling. Alle middelen voor workshops, spelelementen en displays werden ontworpen en geproduceerd. Dit gold tevens voor de gehele aankleding van de locatie, installaties, routing en lichtplan welke bijdragen aan de gehele ervaring.

3 Edities

De Metalektrodag is inmiddels een begrip, na de eerste editie in Amersfoort in de Rijtuigenloods in 2014, volgde in 2016 ‘Ontdekken in de van Nelle fabriek’ in Rotterdam en in 2018 ‘Bakens verzetten aan het IJ’ in de Kromhouthal in Amsterdam.

Regisseurs

Op de dag zelf functioneren we als regisseurs en aanspreekpunt voor alle betrokken partijen om het congres succesvol te laten verlopen. Uiteindelijk gaan deelnemers en bezoekers zeer tevreden naar huis blijkt uit de evaluaties. De dag in de Kromhouthal in Amsterdam is hier in beeld gebracht.
NB. Nu de wereld covid-19 en daardoor geldende maatregelen ondergaat is de editie van 2020 tot nader orde uitgesteld.