Image

Zonnehuisgroep Amstelland

Corona communicatie

Zonnehuisgroep Amstelland biedt met ruim tweeduizend medewerkers, leerlingen, stagaires en vrijwilligers zorg aan eveneens ruim tweeduizend ouderen in de regio Amstelland. Gespecialiseerd in dementie en geriatrische revalidatie wordt deze zorg geboden via wijkteams, gespecialiseerde dagbestedingen en ontmoetingscentra, zorghospice en verpleeghuizen.
Zie ook www.zhga.nl

Organische transformatie huisstijl

In samenwerking met Zonnehuisgroep Amstelland (onder de bezielende leiding van communicatie manager Annemarie Kornman) werden wij gevraagd voor een softe transformatie van de huisstijl en de verschillende communicatiemiddelen en dragers die zij gebruiken.

Deze geleidelijke transformatie begon bij het 'opfrissen' van bestaande middelen als brochures en informatiefolders voor extern als intern gebruik. Van een andere opzet van bladspiegels, kleurgebruik en logo plaatsing tot het mee ontwikkelen van de klantreis, analyses en herontwikkelen van bedrijfsprocessen. Dit in samenspraak met medewerkers en management zodat draagvlak en begrip de basis vormen voor alle vernieuwingen. Als ook de samenwerking met bijvoorbeeld fotografen en webontwikkelaars.

Zoals de recente wervingscampagne voor nieuw personeel waarbij echte medewerkers met veel plezier en trots model stonden.
Of bij de ontwikkeling van de nieuwe website waarin we de rol van art directie opnemen.

Corona communicatie

De invloed van Corona heeft ook z'n impact op Zonnehuisgroep Amstelland. De steeds veranderende regels vragen om continue aanpassing van beleid, gedragsregels in omgang en de communicatie hiervan. Dit vereist een meedenkende rol van ons en ad-hoc handelen, een uitdaging die we graag aan gaan.


In samenwerking met de communicatie afdeling en Team Veilig van Zonnehuisgroep Amstelland hebben we een stijl ontwikkeld voor diverse communicatie dragers. Omdat de regels een enorme impact hebben op de bewoners, bezoekers en medewerkers binnen en buiten de locaties van Zonnehuisgroep Amstelland wilden we deze een heldere en duidelijke uitstraling geven.